Genom Europa med husbil 2005.

         
  På försommaren 2005 åkte vi till Italien med vår husbil. Matte var naturligtvis med och väckte viss uppståndelse där vi drog fram. Många bilder blev det men vi nöjer oss med några pärlor.
Munkorg på större hundar var obligatorisk på offentliga platser. Japanerna som flockades på St. Markusplatsen i Venedig fotograferade oss livligt i tron att vi tillhörde någon special enhet.
Vi turister som samlats tävlade i antal med duvorna och duvorna vann.
Matte är en stabil hund som vet vad han vill. Liten men naggande god.
Att tornet skulle luta det visste man redan. Italienarna påstod att man lyckats stabilisera tornet i nuvarande läge.
En semesterresa på 1100 mil genom Europa - Berlin, Prag, Wien, Venedig, Ancona, Pescara, Bari, Brindici, Lecce, Gagliano, Taranto, Sibari, Cantanzaro, Reggio di Calabria, Sapri, Salerna, Neapel, upp på Vesuvius, Rom, Pisa, Genua, Alessandria, Mont Blano, Geneve, Dole, Mulhouse, Baden-Baden, Karlsruhe, Frankfurt am Main, Hannover, Hamburg, Puttgarden, Köpenhamn, Helsingör - Helsingborg och E4
.
   
         
   

Det lutande tornet i Pisa drar till sig turister som på samma sätt som vi vill se det på plats.
Står det inte en linslus med kamera på magen och kortbyxor och höjer bägge armarna?  OK lite får man kosta på sig för att synas när man rest långt.
Inte bara turister, utan ambulerande försäljare,  med "äkta Rolexklocker" hängande innanför jackan. Klockan, din för några euro.
På motsatt sida av gatan hade man satt upp många stånd så geschäftet påminde om värsta nasarmarknaden.

 
         
     
  För att inte resan skulle bli för enahanda för Matte övade vi dagligen något som Matte uppskattade.   Bilderna på apporteringen av petflaskan är tagna på någon rastplats i södra Italien.  
         
     
 

Hustru Inger på Italienska "klacken"

 

Husse & Matte på samma plats.

 
         
         
     
  Åter fotostart  
     
  Åter startsida