Sten vem är du ...

Jag är en pensionsavgången arméofficer som bor i Gävle. En ”70 plussare” som har fru och tre utflugna döttrar. Frun husets matte heter Inger. Vi träffades 1965 och gifte oss våren 1969. De kunskaper och erfarenheter jag fått om hundar, har mina egna sju schäfrar, två tikar och fem hanar givit mig. Ibland kan jag sakna att de aldrig skrivit ut några utbildningsintyg.

Schäferhundens mångsidighet har gjort att vi enbart haft schäfrar. Hundägandet har ändock varit variationsrikt med tanke på att alla individer haft olika personligheter. Den sista schäfern Matte omkom vid en trafikolycka på E45 i Danmark på Jylland 2012 26 sept. Efter några månader anskaffade vi en ny hund. Jag återkommer till detta.

1967 blev den första hunden som var en tik medlem i vår familj. Därefter har hundarna avlöst varandra. De har representerat både utställnings- och brukslinjer. En hane gav lite annorlunda erfarenheter än de övriga. Han utvecklades inte normalt utan blev bara 6 månader, vägde då endast dryga 8 kg – en schäferdvärg. Sjukdomen är känd. I samma kull föddes tre dvärgar.

Nu har vi en praktkille en kelpie från Leagårdens kennel. Red & Tan Jayson som väger 23 kg. Han blev 4 år den 13 sept 2016. Arbetslusten och intresse för samarbete är det inget fel på. Jag tränar honom regelbundet utöver grundläggande lydnad och uppletande blir det spår och sök.

StenS

Åter till startsidan