Vecka 650

 

Vem är du ….. the bloggpirate ?

 

Någon skrev presentera dig utan ytterligare kommentarer. Jag är en pensionsavgången arméofficer som bor i Gävle. En ”60 plussare” som har fru och tre utflugna döttrar. De kunskaper och erfarenheter jag fått om hundar, har mina egna sju schäfrar två tikar och fem hanar givit mig. Ibland kan jag sakna att de aldrig skrivit ut några utbildningsintyg. Schäferhundens mångsidighet har gjort att vi enbart haft schäfrar. Hundägandet har ändock varit variationsrikt med tanke på att alla individer haft olika personligheter.

 

1967 blev den första hunden som var en tik medlem i vår familj. Därefter har hundarna avlöst varandra. De har representerat både utställnings- och brukslinjer. En hane gav lite annorlunda erfarenheter än de övriga. Han utvecklades inte normalt utan blev bara 6 månader, vägde då endast dryga 8 kg – en schäferdvärg. Sjukdomen är känd. I samma kull föddes tre dvärgar.

 

Nu har vi en praktkille som väger 35 kg. Han blir 4 år den 1 januari. Arbetslusten och intresse för samarbete är det inget fel på hos Matte. Jag tränar honom regelbundet utöver grundläggande lydnad och uppletande blir det spår, sök, skydd och preparat sök. Han markerar för närvarande snus.

 

Det var några rader om oss. Nu gäller ……

Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara.

Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara.

En liten tid vi leva här med mycken möda och stort besvär.

Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara.

 

Mr. Google vet var.

Hälsningar

StenS

 

=========

 

 

Hundar som bebisar eller djur

 

Det har varit stimulerande att få skriva om hundar och hundars väsen. De håller mina tankar igång. Mer eller mindre vetenskapliga undersökningar anger att hundar ger oss ett rikare liv med bättre hälsa. Det finns mycket att fundera kring vad gäller det vi utsätter våra fyrfota vänner för. Några spontana tankar så här i morgonmörkret.

 

- vad är det som styr vår hundavel när vi gör hundarna alltmer beroende av veterinärvård för att klara sina liv?

- vad händer med våra hundar när de mer och mer får ”baby-status”?

- hur kommer det sig att vårt samhäller är så djurfientligt, se alla de förbud som råder i tätorterna och gallerior, mot bakgrund av det stora antal sällskapsdjur som finns i hemmen?

- frågorna är fler ………….Ställ dom, genom att diskutera kanske en förändring kommer till stånd.

 

Tack alla trogna läsare!

 

Åter Stens Blogg